Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Curaçao was vorige week vertegenwoordigd met elf jonge windsurfers op de Sorobon Masters op Bonaire.

surfer

Er werd zowel goud, zilver als brons gewonnen op de twee internationale competities die werden gehouden bij Lac Bay. Jean Paul Da Silva De Goes (17) eiste op de slalom de eerste plaats op bij de junioren onder de 18 en Stefan de Bell (13) de derde plaats. Bij de volwassenen behaalde Jean Patrick van der Wolde (20) de derde plaats na de iconen Taty Frans (Bonaire) en de wereldwijd bekende Björn Dunkerbeck.
De 50 deelnemers kwamen onder meer uit Martinique, Guadeloupe, de Verenigde Staten, Aruba, Bonaire en Spanje. Naast de slalom werden freestyle disciplines gevaren en de eerste Caribische versie van de Björn Dunkerbeck Speed Challenge.
De windomstandigheden waren meestal gunstig, meldt CurSail. Op de derde dag verzwakte de wind en moest een freestylewedstrijd worden geannuleerd. In de freestylewedstrijden kreeg Faan Coenen (12) de eerste prijs voor zijn vernuftige sprongen bij de jongens onder de 13 en Sebastian van Werkhoven (13) behaalde de derde plaats. Ryan Richie (17) behaalde eenzelfde plaats bij de jeugd onder de 18, terwijl Anne Coenen (14) als derde wist te eindigen bij de dames (alle leeftijden). Kareem Naipal (18) werd vierde bij de mannen.
De Björn Dunkerbeck Speed Challenge is nieuw voor het Caribisch gebied. Elke deelnemer ontving een gps die positie en snelheid opnam gedurende 45-60 minuten per ronde. Daardoor konden de toeschouwers de surfers en hun snelheid (soms tot boven de 50 km/uur) volgen op het grote scherm bij de beachbar. Dunkerbeck was actief aanwezig en stimuleerde iedereen om persoonlijke records te blijven verbeteren. Zelfs de jongste surfers kregen de smaak flink te pakken en wisten bijna niet van ophouden. Ook hier won Curaçao vele medailles, en wel 5 van de 9. Jean Patrick van der Wolde bezette de tweede plaats ëoverallí en Jean Paul Da Silva De Goes volgde op de voet met een derde plaats. Jean Paul was tevens de snelste bij de jeugd onder de 20. Bij de jeugd onder de 17 braken broer en zus Stefan en Marjenka de Bell de records.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).