Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Advocaat Olga Kostrzewski heeft namens 56 werknemers van het Marriott Hotel aan Rif Resort nv, eigenaar van het pand, tot vandaag de tijd gegeven om duidelijkheid te geven of het hotel wel of niet eind deze maand dicht gaat. Als dat niet gebeurt, overwegen de werknemers juridische stappen.

marriott

Dat heeft Kostrzewski in gesprek met deze krant bevestigd. ,,De werknemers moeten nu wel weten waar ze aan toe zijn, en wat dat voor hun rechtspositie betekent. Ik heb namens cliënten eind vorig jaar een brief gestuurd naar Rif Resort nv, om te horen wat er met de werknemers gebeurt bij de verkoop van het pand, maar daar is nooit een reactie op gekomen. Er zijn ook meerdere brieven naar het hotel verzonden, daar is ook geen reactie op gekomen”, aldus de advocaat. ,,Het personeel hoort in de media wat er staat te gebeuren en wordt door de eigenaar van het hotel zelf niet geïnformeerd. Wij hebben van een ingewijde gehoord dat het hotel niet een paar maanden maar jaren dichtgaat.”
Het personeel was volkomen verrast door deze informatie, zo legt de advocaat uit.
Op 29 april werd op aandringen van het personeel een bijeenkomst gehouden, maar daar werd niets gezegd over sluiting eind deze maand. ,,Het personeel was dan ook verrast toen het via de media kennisnam van de voorgenomen sluiting.” In de brandbrief aan Rif Resort schrijft de advocaat: ,,Cliënten betreuren het ontzettend dat zij kennelijk niet serieus worden genomen en zij hebben zelfs de indruk dat zij bewust worden voorgelogen door hun werkgever, zodat zij niet tijdig hun rechtspositie kunnen veiligstellen. Dat is bijzonder kwalijk daar het mogelijk en wel op korte termijn op straat zetten van deze mensen honderden huishoudens zal platleggen waardoor de Curaçaose economie opnieuw een grote dreun oploopt.” Jeanette Bonet van Rif Resort nv was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
Voor de verkoop van het pand dat door Marriott wordt geëxploiteerd geniet de Orco Groep de voorkeur. De groep zou 34 miljoen dollar willen investeren en naast de bestaande 247 kamers er nog 85 nieuwe bij willen bouwen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.