Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De toeristensector heeft gedurende de eerste vier maanden van dit jaar een directe impact van 335 miljoen gulden voor de lokale economie gegenereerd. Dat maakt de Curaçao Tourist Board (CTB) bekend.

ctb
Toeristen uit Europa hebben in die periode in totaal 167 miljoen gulden op Curaçao uitgegeven, hetgeen gelijk is aan 49,9 procent van het totaal. Europa wordt gevolgd door Noord-Amerika dat 83 miljoen gulden in het economielaatje heeft gestopt en tot slot Zuid-Amerika dat 66 miljoen gulden voor de lokale economie heeft gegenereerd. De inkomsten afkomstig van de overige toeristen worden berekend op 19 miljoen gulden.
Uit voorlopige cijfers van CTB blijkt dat het verblijfstoerisme in april met 3 procent is gestegen. Het gaat hier om 1.218 toeristen meer dan in april een jaar eerder. In april van dit jaar zijn 37.425 verblijfstoeristen geregistreerd. In april 2015 was dit aantal 36.207. Helemaal bovenaan het lijstje staat Europa als regio die in april de meeste toeristen naar Curaçao heeft gebracht. De Europese markt vertegenwoordigt 47,8 procent van alle bezoekers die in april van dit jaar Curaçao hebben bezocht. Vorig jaar was dit nog 44,2 procent. Uit deze regio heeft Curaçao 17.904 toeristen ontvangen, in tegenstelling tot 16.009 in april 2015. Nederland, het land dat nog steeds de meeste bezoekers naar Curaçao brengt, registreerde een groei van 17 procent (14.130 toeristen).
De Zuid-Amerikaanse markt registreerde een groei van 7 procent (9.377 toeristen). Vanuit Venezuela is in april een flinke groei geconstateerd (+24 procent). In april hebben 6.141 verblijfstoeristen uit Venezuela Curaçao bezocht. In dezelfde periode een jaar eerder werden 4.946 Venezolaanse toeristen geregistreerd. De Noord-Amerikaanse markt kende een daling van 12 procent (6.360 toeristen).
Het aantal overnachtingen is gedaald met 3 procent. De enige regio die een groei in het aantal overnachtingen heeft geregistreerd, is Europa (+6 procent). De Noord-Amerikaanse, Zuid-Amerikaanse en Caribische regio kenden allemaal een daling van respectievelijk 14 procent, 5 procent en 24 procent. Het gemiddelde aantal overnachtingen in april is 7,9. In dezelfde maand een jaar eerder was dit 8,4 overnachtingen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.