Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Savannah en Helmin Jr, de kinderen van de vermoorde politieke leider Helmin Wiels, willen niet dat de regeringspartij Pueblo Soberano bij de komende verkiezingen van 30 september onder die naam meedoet.

pslogo
Dat staat in een brief die de kinderen aan de Staten hebben verzonden. De reden hiervoor is dat de zoon en dochter drie jaar na de moord op hun vader constateren dat de partij uiteen is gevallen, er zijn zelfs leden die hun eigen politieke partij zijn begonnen.” Aubert Wiels, broer van de vermoorde leider, brak met de PS en richtte 1 Tim Magno op. De voormalige PS-premier Ivar Asjes ging ook weg bij de partij en richtte Partido Pro Kòrsou op. ,,Dit is voor ons triest… onze vader was dag en nacht bezig met de organisatie Pueblo Soberano en Movimientu Aliansa Sivil. Na zijn dood is de hele organisatie uit elkaar gevallen.”
De kinderen oordelen dat Pueblo Soberano een vereniging is met eigen huisregels en statuten. De nabestaanden hebben niets te zeggen over hoe het nu verder moet met de partij. Maar na observatie van de partij concluderen de nabestaanden dat de huidige leiders niet achter het gedachtegoed van de partij staan. Het doel, de ideologie, de visie en de missie van de partij is in hun ogen verdwenen, zo schrijven zij.
In de brief schrijven zij ook dat zij sinds december 2013, het logo met de naam van de partij als merk hebben geregistreerd bij het Bureau voor Intellectueel Eigendom. Het merk is geregistreerd voor alle papieren, kantoorartikelen, flyers, brochures, vlaggen van Pueblo Soberano.
De Statenleden en ministers voor de PS krijgen het verzoek om indien zij toch door willen met de politiek, dat met een andere politieke partij onder een andere naam te doen. Ook kondigen de kinderen aan dat zij in de toekomst een campagne zullen gaan voeren met de leus ‘Ban Base Bèk ku Pueblo Soberano,’ ‘Laten wij met de Pueblo Soberano teruggaan naar de basis’.
Politiek leider Jaime Córdoba was gisteravond niet bereikbaar voor commentaar. Partijvoorzitter Edward Joseph verklaarde dat hij van de brief op de hoogte was, maar deze nog niet had gelezen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).