Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – De Curaçaose baseballlegende Hensley ‘Bam Bam’ Meulens is gisteren toegetreden tot de Hall of Fame van de International League.

bambam

Dat heeft Meulens - die de hitting coach is van de San Francisco Giants, evenals de bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands - gisteren op zijn Facebook bekendgemaakt.
De International League is na de Major League Baseball de hoogste competitie van het Amerikaanse profhonkbal en toetreding tot de Hall of fame geldt als de hoogste onderscheiding voor baseballspelers. Meulens werd geëerd voor zijn geweldige slagprestaties.
De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond geeft een overzicht van de carrière van Meulens: De Curaçaoënaar speelde tussen 1988 en 1993 als opkomend talent in de organisatie van de New York Yankees in de International League voor de Columbus Clippers. Met de Clippers won Meulens in 1992 de Governor’s Cup, de titel in de International League. Twee jaar eerder beleefde Meulens - die de roepnaam ‘Bam Bam’ vanwege zijn slagkracht kreeg - zijn grootste persoonlijke succes in de International League toen hij tot Most Valuable Player werd benoemd.
Na zijn succesvolle seizoenen voor de Columbus Clippers vertrok Meulens naar Japan en groeide daar al snel uit tot cultheld en publiekslieveling. Met de Yakult Swallows pakte hij in 1995 het Japanse kampioenschap. Na zijn terugkeer uit Japan speelde Meulens nog een seizoen in de International League voor de Ottawa Lynx. In totaal speelde Meulens 528 wedstrijden in de International League, waarin hij maar liefst 84 homeruns sloeg.
,,Voor de huidige generatie Major Leaguers uit het Nederlands Koninkrijk geldt Meulens als ware inspiratiebron”, zo schrijft de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond. ,,Wanneer spelers als Didi Gregorius, Andrelton Simmons en Jonathan Schoop na het seizoen terugkeren op Curaçao trekken zij al snel naar Meulens toe om zich onder zijn leiding voor te bereiden op een nieuw Major League-seizoen.”

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).