Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Amsterdam - In het Concertgebouw in Amsterdam werd gisteren op spectaculaire wijze eer bewezen aan de Curaçaose componisten Rudy Plaate en Jacobo ‘Coco’ Palm.

palmplaatetribute

Tijdens het concert ‘Classic & Popular Compositions from Curaçao’ brachten verschillende Caribische artiesten de composities van het tweetal ten gehore.
Zanger/componist Plaate componeerde in totaal meer dan 400 nummers, variërend van de wals en tumba tot de mazurka. Het overgrote deel van zijn nummers zijn in het Papiaments en gaat over de liefde en bewondering voor zijn muze, het eiland Curaçao. Eén van zijn bekendste nummers is ‘Atardi’, na het volkslied misschien wel het populairste nummer van Curaçao, over de typische sfeer op het eiland voordat de zon ondergaat.
Palm (1887-1982) is één van de klassieke componisten uit de muzikale Palm-familie. Hij was meer dan vijftig jaar organist van de kathedraal St. Anna en was vele jaren concertmeester van het Curaçaosch Philharmonisch Orkest en van het Curaçaos strijkkwartet. Hij is onder andere bekend van de nummers ‘Un recuerdo’, ‘Anochi ta di gala’ en ‘Inocencia’. In 1981 werd met behulp van het Prins Bernhard Cultuurfonds een groot deel van zijn partituren uitgegeven in ‘Obras de Jacobo Palm, album para piano’.
Het concert werd gisteren door Jandino Asporaat gepresenteerd en er waren optredens van onder meer Izaline Calister, Maruja Bogaard, Randal Corsen, Norman Morón, Eric Calmes en Pernell Saturnino.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.