Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Minister-president Ben Whiteman (PS) is bereid vandaag met de Isla-vakbonden Apri en PWFC te praten, maar alleen als de bonden de acties bij de ingangen van de raffinaderij stoppen.

actieisla1

Dat zei Whiteman gisteravond in Telenotisia.
De premier had aanvankelijk voorgesteld om morgen om 15.00 uur bij elkaar te komen, maar dat was voor beide bonden onacceptabel. Sinds gisterochtend voeren de leden van de Isla-vakbonden met blokkades acties bij de ingangen van de raffinaderij en eisen van de regering vóór vrijdag een afspraak. Daardoor dreigt de levering van benzine aan de pompen in gevaar te komen. ,,We zullen er alles aan doen dat binnen ons bereik ligt om de aanvoer te garanderen”, zegt Curoil-directeur Yamil Lasten desgevraagd.
Volgens PWFC-voorzitter Angelo Meyer verliepen de acties gisteren rustig en zonder incidenten. De bonden willen duidelijkheid over de toekomst van de raffinaderij. Na de Statenvergadering vorige week vrijdag begrijpen zij dat het Multidisciplinair Projectteam (MDPT) afzonderlijk onderhandelingen voert over Bullenbaai en de Isla. Apri en PWFC vrezen dat de positie van de raffinaderij dusdanig verzwakt dat die dan gesloten moet worden.
Whiteman zei de acties ‘volstrekt onnodig’ te vinden. ,,We hebben altijd goede contacten gehad met de vakbonden en er was nooit een conflict. Over de raffinaderij en de installatie bij Bullenbaai is uitgebreide informatie beschikbaar. Deze manier van handelen begrijp ik niet.” De minister-president is bereid om vandaag ruimte vrij te maken in zijn agenda, maar dan moeten de acties stoppen. ,,Ik onderhandel niet met het mes op de keel. Als zij stoppen met de acties, ben ik bereid hun tegemoet te komen. Dan is er ruimte om te praten, anders niet.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).