Bij het Jet Centre Curaçao vond afgelopen vrijdag een zogeheten FOD walk plaats; een buitengewone oefening om er zeker van te zijn dat de landingsbaan veilig is. Curaçao Airport Partners, Jet Centre Curaçao en Curaçao Air Terminal Services hebben samen voor zestig deelnemers gezorgd die de FOD walk bij het Jet Centre Curaçao hielden. Tijdens de ‘walk’ controleert een grote groep de landingsbaan op de internationale vereisten die vallen onder de ‘Foreign Object Debris’, oftewel FOD. Het gaat hier om objecten die niet op de landingsbaan thuishoren en die schade kunnen toebrengen aan personen of vliegtuigen. De FOD walk vindt vier keer per jaar plaats.

fod


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.