Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De nieuwe beweging van onafhankelijk Statenlid Marilyn Moses doet onder de naam Movementu Progresivo mee aan de verkiezingen in september. Donderdag werd de akte van oprichting van de vereniging bij de notaris ondertekend.

 

moses

Moses wordt zelf leider van de partij. Wie er verder op de verkiezingslijst komen te staan kon zij gisteren nog niet zeggen. ,,Een commissie bepaalt op basis van de interesse voor bijvoorbeeld een ministerspost of een functie als parlementariër wie op welke plek op de lijst komt.” Eerder liet zij al wel weten de beweging op te richten met een groep jonge, dynamische, bekwame en integere mensen.
Movementu Progresivo zal binnenkort de speerpunten van haar programma bekend maken. Moses was tot november vorig jaar nog een van de fractieleden van PAIS. Haar beslissing om met de partij te breken, kwam totaal onverwacht en daarmee verloor het kabinet-Whiteman de steun van een meerderheid in de Staten. ,,Ik ben nu een onafhankelijk lid van het parlement van Curaçao”, reageerde Moses destijds op Facebook. ,,Ik wil niet en zal niet doorgaan met het steunen van de acties van de regering tegen het volk van Curaçao.”
Dat standpunt heeft de kersverse politiek leider nog steeds. ,,Ik heb mijn steun aan de regering ingetrokken omdat ik niet meer achter alle maatregelen kon staan tegen de bevolking, juist in deze moeilijke tijden, terwijl er niets aan het verbeteren van de economie wordt gedaan. Het gaat ons om het menselijk kapitaal. Want er is geen gebrek aan geld, het wordt alleen verkeerd besteed. En er is veel verspilling. Denk aan consultants die voor 10 miljoen worden aangesteld, terwijl we een apparaat hebben waarin alle expertise aanwezig is.”
Volgens Moses zijn er manieren om de financiële problemen aan te pakken, zonder dat dat automatisch betekent dat er gekort moet worden op de bevolking. ,,Want daardoor zijn we in het verleden al ons middenkader kwijtgeraakt.” De visie van Movementu Progresivo is om voor iedereen een ‘hoger niveau van leven’ mogelijk te maken. Moses denkt aan investeringen in de vorm van public private partnership (PPP) in bijvoorbeeld schoolgebouwen, woningen en opleidingen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).