Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Den Haag - Humphrey ‘Pim’ Senior heeft gisteren per direct ontslag genomen als directeur van het Curaçaohuis in Den Haag, waar Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) de hoogste politieke functionaris is.

curhuissenior

Dit wordt tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd door zowel Senior zelf als door plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Anthony Begina, die namens de later aan de regeringscoalitie toegevoegde PAR is benoemd.
Wat de reden is voor het onmiddellijke vertrek van Senior, in het verleden voor MAN waarnemend-Gevolmachtigde minister (ten tijde van het kabinet Schotte) en sinds augustus 2015 interim-directeur, is niet exact bekend. Hij wil er in dit stadium niet over uitwijden. Begina, die zelf gisteren niet op kantoor aanwezig was, betreurt het ontslag, dat hij een ‘klap’ noemt voor het Curaçaohuis. Hij zal proberen vandaag een gesprek te voeren met Senior.
Gevolmachtigde minister Wiels was gisteren niet meer bereikbaar. Duidelijk is wel dat er sprake zou zijn van grote onvrede van Senior over de wijze waarop Wiels optreedt in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in Den Haag, bepaalde financiële regels naast zich neer zou leggen en waarvoor Senior niet langer de verantwoordelijkheid wenst te dragen.
De nu ex-directeur heeft zijn beweegredenen in een brief vastgelegd. Dit schrijven is gestuurd naar minister-president Ben Whiteman (PS) in Fòrti, Gevolmachtigde minister Wiels en naar Begina. Whiteman verklaarde gisteren aan het eind van de middag er de voorkeur aan te geven nu niet te reageren. ,,Ik wil eerst iets afhandelen. En indien nodig kom ik hier later op terug. Maar nu laat ik me niet over de inhoud van de brief uit.”
De jongste ontwikkeling bij het Curaçaohuis komt nadat Wiels lange tijd negatief in het nieuws was. Daarover zijn diverse rapporten verschenen, waaronder van Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en vooral van de ombudsman van Curaçao, die concludeerde dat Gevolmachtigde minister Wiels in alle opzichten de schijn van niet-integer handelen tegen zich heeft. Onlangs publiceerde deze krant uit een vertrouwelijk, ondanks herhaalde verzoeken nog altijd niet aan de Staten aangeboden, rapport van twee voormalige Nederlandse diplomaten over het functioneren van het Kabinet.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).