Een vrachtschip van scheepvaartmaatschappij Spliethoff uit Antwerpen ontlaadde gistermiddag bij de Motetwerf een speciale vracht van damwanden, die ter plekke voor de renovatie van de afbrokkelende kade van de Motetwerf zullen worden gebruikt.

MotetwerfHet gaat om circa 200 meter kadewand. De werkzaamheden, die vandaag zullen aanvangen, worden door Betonbouw bv uitgevoerd. Normaal wordt alle vracht bestemd voor Curaçao ontladen bij de Nieuwe Haven, maar vanwege de lengte van de damwanden, elk 20 meter lang en 1.40 meter breed, kunnen die niet gemakkelijk over de weg worden vervoerd. Daarom werd deze uitzondering gemaakt. Op de foto de damwanden die 20 meter diep in zee zullen worden getrild. De ruimte tussen de plaat en de reeds bestaande kade wordt daarna met beton opgevuld en zo komt de nieuwe kade tot stand. 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).