Curaçao geschrapt van reisschema; cruisemaatschappij gaat naar profijtrijker gebied
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het bekende cruiseschip van Pullmantur - een dochteronderneming van cruisemaatschappij Royal Caribbean, dat sinds 2006 op wekelijkse basis de Curaçaose haven aandoet, staakt met ingang van 1 november haar bezoeken aan Curaçao.

 

 

Dat bevestigen minister Eugene Rhuggenaath (PAR) van Economische Ontwikkeling en Raul Manotas, de chief commercial officer van Curaçao Ports Authority (CPA), tegenover het Antilliaans Dagblad. Niet alleen Curaçao zal van het reisschema van Pullmantur worden geschrapt, ook de havens van Aruba en Panama zullen met ingang van 1 november 2016 niet langer door het cruiseschip worden bezocht.
,,Voor ons heel jammer”, vindt Rhuggenaath. ,,Het bezoek van Pullmantur was het hele jaar door met onder andere op Curaçao een ‘intraport’. Men kon hier opstappen en weer afstappen. Dat maakte het product en de bestemming heel aantrekkelijk, zowel voor de lokale gemeenschap als voor toeristen.”
Reden voor Pullmantur om de jarenlange samenwerking met de genoemde landen te beëindigen, heeft volgens Manotas onder andere te maken met de slechte economische situatie van Venezuela. Veel toeristen zouden daar niet naartoe willen omdat de situatie aldaar met de dag verslechtert. Tijdens een cruise van Pullmantur in het Caribisch gebied worden havens in Panama (Colon), Colombia (Cartagena), Curaçao, Venezuela (La Guaira) en Aruba aangedaan. Naast Panama is op- en afstappen ook mogelijk op Curaçao en Aruba en in Venezuela en Colombia.
Wat volgens Manotas ook een rol speelt is het feit dat cruisemaatschappijen steeds op zoek zijn naar <I>higher margins<I>; gebieden waar ze op dat moment het meeste profijt uit kunnen trekken. ,,Daarom hebben ze op dit moment voor Europa gekozen en het westelijke gedeelte van het Caribisch gebied”, aldus de cco van CPA in een toelichting.


maatregelen corona

Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).