Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met het vonnis in de zaak Bientu is een ‘bom’ onder de nummerverkoop op Curaçao gelegd. Dat zegt advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran van loterijbaas Robbie dos Santos.

sulvaran
,,Als het veroordelen alleen bij Robbie dos Santos blijft, terwijl iedereen aan illegale nummerverkoop doet, wordt het moeilijk voor hem om nog te concurreren en komen er ook banen in gevaar.” Sulvaran is blij dat Dos Santos - die niet bij de zitting aanwezig was - niet de gevangenis in hoeft maar twee jaar voorwaardelijk heeft gekregen. ,,Als we de straffen in Nederland voor belastingontduiking bekijken mogen we hier heel blij mee zijn.”
Het is redelijk, stelt Sulvaran. ,,Gezien het feit dat de overheid deze activiteiten jarenlang heeft getolereerd. De overheid moet vergunninghouders nu gaan beschermen, zodat ze niet langer gedwongen worden ook illegale loten te verkopen.”
Toch is het verbeurd verklaarde bedrag van 72,5 miljoen gulden tegengevallen, aldus de advocaat. ,,Dit is een zware last op zijn bedrijven, we hadden in de schikking met het OM minder aangeboden. Ik kan nu niet aangeven dat het uitgesloten is dat er verdere mogelijkheden zijn om te schikken. Deze zaak kan alsnog geschikt worden, de wet biedt die mogelijkheid wel. Je moet je realiseren dat het verder procederen veel mankracht zal kosten, voor het OM en voor ons. Maar we hebben twee weken de tijd, we zullen een evenwichtige beslissing nemen.”
Een bedrag van 17 miljoen gulden is niet verbeurd verklaard. Sulvaran: ,,Er resteert nog 17 miljoen. Daar kun je makkelijk van leven, maar het draait ook om het belang van de werknemers.” Sulvaran noemt het een grote overwinning dat Dos Santos is vrijgesproken van het opzettelijk vervalsen van bonboekjes.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.