Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ter ere van het 120-jarig bestaan van The Genuine Curaçao Liqueur is er een nieuwe likeur op de markt gebracht, de tamarindelikeur.

likeur

Dit is een ‘limited edition’, de eerste 120 flessen van deze speciale Tamarind Liqueur worden voorzien van een genummerd certificaat.
De bekroonde Curaçao Liqueur wordt al sinds 28 maart 1896 op Curaçao gedistilleerd van de kenmerkende aromatische schillen van de Curaçaose Laraha-sinaasappel. Daardoor mag ook alleen de Curaçao Liqueur van Senior & Co zich The Genuine Curaçao Liqueur noemen. Voor de nieuwe unieke variant wordt niet de Laraha gebruikt, maar de tamarindevrucht.
,,We wilden per se iets dat op Curaçao groeit, maar deze keer niet de Laraha”, vertelt de trotse bedenker John Bradshaw, tevens productiemanager. ,,We zijn geïnspireerd geraakt door het tamarindesap, genaamd warapa. Het idee was er al langer, maar na een uitgebreid ontwikkelproces op zoek naar de perfecte smaak, is het 120-jarig bestaan een prachtig moment.”
De limited edition Tamarind Liqueur is verkrijgbaar op Landhuis Chobolobo te Saliña, waar de likeur ook gemaakt wordt. In de laatste jaren is een bezoek aan Landhuis Chobolobo uitgegroeid tot een van de populairste toeristische activiteiten in Curaçao. De entree is gratis. Naast de fabriekstour, worden er gratis proeverijen aangeboden, is er een winkel met de verschillende likeuren en souvenirs, een cocktailbar, en het Chobolobocafé voor ontbijt, gebak en lunch. Landhuis Chobolobo is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).