Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Pas vanavond wordt duidelijk of het Curaçaose voetbalelftal doorgaat in de strijd om de Caribbean Cup. WinstCuraAfgelopen zaterdag won het elftal van bondscoach Patrick Kluivert thuis met 2-1 tegen de Dominicaanse Republiek, maar de uitslag van de wedstrijd Dominicaanse Republiek tegen Barbados vanavond is doorslaggevend.
,,Als Barbados wint, heeft het zes punten en de Dominicaanse Republiek nul, dan zijn wij door. Maar er is een kans dat we alle drie met drie punten eindigen als de Dominicaanse Republiek wint. Dan gaat het er om dat Barbados niet weet te scoren, als ze dat wel doen, liggen wij er uit”, aldus Etienne Siliee van de technische staf. Eerder verloor het Curaçaose elftal met 0-1 van Barbados.
Hij is trots op het elftal, dat afgelopen zaterdag zo’n tachtig procent balbezit had tijdens de thuiswedstrijd in het Ergilio Hatostadion (SDK). ,,Tegen Barbados was dat nog zeventig procent, dus dat was goed. Maar je ziet dat we toch nog moeite hebben met afronden. Er zijn meer kansen gecreëerd, maar dan blijft het toch 2-1. Daarin zijn we nog niet effectief. Toch heeft het team laten zien qua opbouw, structuur en organisatie dat het kan voetballen.”
Ook benadrukt Siliee dat de Dominicaanse Republiek geen makkelijke tegenstander was. ,,Ze hebben het onze jongens zeer moeilijk gemaakt. Het is een stugge ploeg die geen kansen weggaf, zeker in duels probeerden ze onze jongens te intimideren. Dat hoort bij voetbal, maar daardoor was het geen gemakkelijke tegenstander”, aldus Siliee.
Gino van Kessel wist in de 67e minuut het Curaçaose elftal op voorsprong te brengen, waarna het alweer vrij snel 1-1 werd. Acht minuten voor het einde van de wedstrijd wist Felitciano Zschusschen het winnende doelpunt te scoren. De Curaçaoënaars strijden voor deelname aan de Caribbean Cup en Gold Cup, die in 2017 in Amerika wordt gehouden.
In andere kwalificatiepoules zijn Aruba en Sint Maarten al uitgeschakeld. Aruba verloor zaterdag met 2-0 van Saint Kitts en Nevis. Sint Maarten ging met 2-1 onderuit tegen de Maagdeneilanden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.