Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ouders van het Radulphus College, Kolegio Alejandro Paula, het Maria Immaculata Lyceum, de Dr. Albert Schweitzer school en de overkoepelende oudervereniging Rema Uni maken zich zorgen. ADletters logo Bron van deze zorgen is de trage voortgang van het proces van goedkeuring van de wetgeving die de aanscherping van de eisen voor de havo- en vwo-examens regelt, zo melden zij in een gezamenlijk persbericht.
,,Wat betreft de havo-examens moet die wetgeving voor mei 2016 zijn afgerond, vwo volgt in 2017”, aldus Clementine Wallé, voorzitter van Rema Uni. ,,Natuurlijk moeten de leerlingen die examen gaan doen weten aan welke eisen ze moeten voldoen. Nu zijn de aangescherpte eisen wel bekend, maar als het wetswijzigingstraject niet is afgerond, zal er op basis van de oude wetgeving en op basis van die eisen een diploma worden afgegeven.” Probleem hiervan is dat Nederland heeft aangegeven die diploma’s niet te zullen erkennen. ,,Misschien dat met overlegging van een cijferlijst het diploma wel zal worden erkend, maar hier is geen garantie voor. En dit geldt ook internationaal, niet alleen voor Nederland.”
De ouders maken zich niet alleen zorgen over de trage voortgang van het proces, maar ook over het gebrek aan betrouwbare informatie hierover en de mogelijke gevolgen als de wetswijziging niet is doorgevoerd wanneer de examens beginnen. Minister Irene Dick (PS) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft steeds aangegeven dat er geen reden voor ongerustheid is en het proces volgens schema verloopt. Echter, het ministerie van OWCS heeft ook aangegeven dat zij geen invloed heeft op de doorlooptijd van het traject.
De ouderverenigingen en Rema Uni dringen er wederom bij alle betrokken instanties op aan om de wetswijziging af te ronden voor de start van de examenperiode die halverwege mei begint.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.