Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Ozhaino Albies is de nieuwe Curaçaose honkbalster bij de Atlanta Braves. Zo wordt hij dan ook gepresenteerd op de website van de New York Times.

ozziebraves

,,Ozhaino Albies kan zijn geboorte in verband brengen met de meest bekende honkbalspeler die zijn land ooit heeft geproduceerd. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden door hun kleine eilandnatie, Curaçao”, zo staat geschreven. Albies zegt in de New York Times: ,,Ik ben vier en een halve maand geboren voordat Andruw Jones zijn debuut maakte.” In het blad wordt Albies neergezet als ‘een topkandidaat met hoge verwachtingen in de Braves’.
,,Het lijkt te passen dat Albies het levenslicht ziet in Willemstad, vlak nadat Jones zijn Major League-carrière start in Atlanta. Er zijn maar weinig teams met het succes van de Braves op Curaçao. Het begon in 1996 met Jones, die 12 jaar lang gespeeld heeft in Atlanta. Daarna traden ook Randall Simon, Jair Jurrjens en de getalenteerde ‘shortstop’ Andrelton Simmons toe. Albies is net 19 jaar geworden en kan de volgende zijn in deze rij, Hij is compact, atletisch en net zo glad als de andere fantastische shortstops die hebben leren spelen op de Curaçaose ruwe velden. Albies, met de bijnaam ‘Ozzie’, heeft indruk gemaakt bij zijn eerste Major League-trainingskamp”, aldus de New York Times. ,,Hij is echt, echt heel goed”, zegt Jeff Francoeur, een veteraan-buitenvelder van de Braves. ,,Hij zou nu al in de Big League kunnen spelen.”
Albies zegt zelf: ,,Ik voel dat ik hier klaar voor ben. Ik weet dat ik nog veel moet leren en hard moet werken, maar ik voel wel dat ik klaar ben om alles te doen wat nodig is om er te komen.”
Braves’ general manager John Coppolella zegt: ,,Hij is elke uitdaging die we hem gegeven hebben aangegaan en we zijn erg verheugd met hem. Hij heeft een winnersmentaliteit.” Coppolella geeft daarbij ook credits aan de Curaçaose scout Dargello Lodowica die op hetzelfde veld als Simmons, Jurickson Profar en Didi Gregorius heeft getraind en die Albies heeft aangeraden. Ook Philip Elhage wordt genoemd als de ervaren scout die Albies al van kleins af aan volgt. De slotzin van het artikel stelt: ,,Curaçaose honkbalspelers weten vaak tot de Major League-teams door te dringen. Zij krijgen traditiegetrouw goede coaching en komen uit een goed Nederlands onderwijssysteem. Veel Curaçaoënaars spreken vloeiend Nederlands, Engels, Spaans en Papiaments.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.