Van onze correspondent
Den Haag - Veel Caribische politici negeren bij werkbezoeken aan Den Haag PVV-leider Geert Wilders. Niet de Bonairiaanse gedeputeerde Clark Abraham.

Wildersabraham


,,Wat je van het standpunt van welke partij dan ook denkt, het is in het belang van Bonaire om ervoor te zorgen dat alle fracties in de Tweede Kamer die er toe doen zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over hoe wij tegen de samenwerking met het Rijk aankijken”, zo verklaarde Abraham zijn bezoek.
Hij werd hartelijk verwelkomd door Wilders die Bonaire kent als vakantiebestemming. ,,Het was een aangenaam gesprek. De PVV is en blijft van mening dat de voormalige Antilliaanse eilanden niet tot het Koninkrijk zouden moeten behoren, maar zolang we daar geen meerderheid voor hebben, ontvangen we iedereen. Het gesprek met de heer Abraham was constructief”, aldus de PVV-leider na afloop.
De gedeputeerde kon dat beamen. ,,Voor het feit dat de PVV zeer kritisch is over de band van Nederland met de eilanden sla ik niet op de vlucht. Het kan soms juist heel verfrissend zijn eens een keer van gedachten te wisselen met iemand die er heel anders over denkt dan wijzelf. Ik heb het gesprek ervaren als nuttig, open en hartelijk.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).