Van onze correspondent
Den Haag - Veel Caribische politici negeren bij werkbezoeken aan Den Haag PVV-leider Geert Wilders. Niet de Bonairiaanse gedeputeerde Clark Abraham.

Wildersabraham


,,Wat je van het standpunt van welke partij dan ook denkt, het is in het belang van Bonaire om ervoor te zorgen dat alle fracties in de Tweede Kamer die er toe doen zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over hoe wij tegen de samenwerking met het Rijk aankijken”, zo verklaarde Abraham zijn bezoek.
Hij werd hartelijk verwelkomd door Wilders die Bonaire kent als vakantiebestemming. ,,Het was een aangenaam gesprek. De PVV is en blijft van mening dat de voormalige Antilliaanse eilanden niet tot het Koninkrijk zouden moeten behoren, maar zolang we daar geen meerderheid voor hebben, ontvangen we iedereen. Het gesprek met de heer Abraham was constructief”, aldus de PVV-leider na afloop.
De gedeputeerde kon dat beamen. ,,Voor het feit dat de PVV zeer kritisch is over de band van Nederland met de eilanden sla ik niet op de vlucht. Het kan soms juist heel verfrissend zijn eens een keer van gedachten te wisselen met iemand die er heel anders over denkt dan wijzelf. Ik heb het gesprek ervaren als nuttig, open en hartelijk.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.