BirdsCaribbean, het internationale netwerk van vogelbeschermers in de Cariben, heeft meegedaan aan de vijftigste International Waterbird Census. Gedurende drie weken trekken vrijwilligers de habitat van de Caribische watervogels in om te rapporteren welke soorten vogels en in welke hoeveelheden zijn gesignaleerd. In de Cariben komen 700 vogelsoorten voor, waarvan 148 soorten alleen in de Cariben leven. Meer dan 240 locaties worden momenteel door vrijwilligers van BirdsCaribbean gemonitord. De organisatie streeft ernaar de lokale gemeenschappen en de jeugd te betrekken bij het onderzoek naar het voorkomen van de vogels in hun omgeving. Meer dan 7.000 eilanden en inhammen zijn nog niet opgenomen in het monitoringssysteem. 

watwervogeks


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).