BirdsCaribbean, het internationale netwerk van vogelbeschermers in de Cariben, heeft meegedaan aan de vijftigste International Waterbird Census. Gedurende drie weken trekken vrijwilligers de habitat van de Caribische watervogels in om te rapporteren welke soorten vogels en in welke hoeveelheden zijn gesignaleerd. In de Cariben komen 700 vogelsoorten voor, waarvan 148 soorten alleen in de Cariben leven. Meer dan 240 locaties worden momenteel door vrijwilligers van BirdsCaribbean gemonitord. De organisatie streeft ernaar de lokale gemeenschappen en de jeugd te betrekken bij het onderzoek naar het voorkomen van de vogels in hun omgeving. Meer dan 7.000 eilanden en inhammen zijn nog niet opgenomen in het monitoringssysteem. 

watwervogeks


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.