Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vandaag en morgen is de grootste jaarlijkse vrijwilligersactie binnen het Koninkrijk. Onder de noemer ‘Doet’ gaan op alle eilanden en in Nederland vrijwilligers op pad om sociale organisaties te helpen.

kickoffcuradoet

De aftrap van Cura Doet op Curaçao vond gisteravond plaats in District 1850.
,,Een feestelijke en inspirerende avond”, zegt Deva-Dee Siliee van Curaçao Cares. Curaçao Cares is met het Oranje Fonds de drijvende kracht achter de vrijwilligersactie op het eiland. Dit jaar helpen de vrijwilligers ongeveer 190 organisaties verspreid over het eiland. Hun taak varieert van het verven van een school of het aanleggen van een ruiterpad tot het helpen bij een sportdag of een schoonmaakactie onder water of in een tuin. Anderen worden ingezet tijdens een ‘verwenochtend met high tea’ voor ouderen of bij het opknappen van een speeltuin, een crèche of buurthuis.
Tijdens de kick-off waren vertegenwoordigers van de organisaties aanwezig. Siliee: ,,De avond stond in het teken van het stimuleren van jongeren voor vrijwilligerswerk. Daarom vertelde een leerling van het Radulphus College over zijn ervaringen als vrijwilliger en vertelde een jongere over de sociale onderneming die hij is begonnen.” Als verrassing zong de bekende Curaçaose zanger Levi Silvanie samen met de vrijwilligers het lied ‘Sigi Stima’ (blijf van elkaar houden).
De vrijwilligersactie vindt tegelijkertijd in alle delen van het Koninkrijk plaats. Twee dagen staat de vrijwillige inzet van mensen in de spotlight en worden de inwoners gestimuleerd om een dag of een paar uur de handen uit de mouwen te steken. ,,Daar wordt iedereen beter van”, aldus Curaçao Cares op de website. ,,Curaçao Cares is een platform dat vrijwilligers, bedrijven en sociale organisaties met elkaar verbindt om zo maatschappelijke betrokkenheid en sociale samenhang op Curaçao te stimuleren. De organisatie zet zich continu in om vrijwilligerswerk op Curaçao te verbreden, te versterken en te promoten.” Het Oranje Fonds organiseert in Nederland jaarlijks NLdoet en steunt sociale initiatieven binnen het Koninkrijk met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.