Holding UTS Suriname verkocht; ruim 2.500 gebruikers over op Digicel radionetwerk
Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Paramaribo - UTS Suriname is nog steeds aandeelhouder van 3.000.800 aandelen van de vennootschap Intelsur (International Telecommunication Suriname), de officiële benaming van Uniqa in Suriname. Tegelijkertijd zijn al een paar duizend klanten van Uniqa overgeswitcht naar Digicel.
Dat de aandelen in handen zijn van UTS Suriname wordt als zodanig gemeld door Sanson Ogenio, operationeel directeur van het Surinaamse mobiele telecombedrijf. ,,De directieven aan de operationeel directeur worden vanuit UTS nv gegeven”, schrijft Ogenio in een recente mail, van 14 februari 2016, aan een partij met een (minderheids)belang in de werkmaatschappij Intelsur/Uniqua. De mail is in handen van het <I>Antilliaans Dagblad<I>.
Wat Ogenio zwart op wit meldt, lijkt van belang in verband met het dispuut tussen het Curaçaose telecommunicatiebedrijf UTS en concurrent Digicel. Het dispuut is intussen inzet geworden van een rechtsprocedure, zowel voor het gerecht op Curaçao als voor internationale arbitrage.
Digicel claimt dat er géén overeenkomst is voor de overname van Uniqa, zoals afgelopen weekeinde ook omzichtig verklaard door Digicel-directeur Alex Holvoet in Suriname tegenover Dwtonline (De Ware Tijd), terwijl UTS vasthoudt aan de ‘ondertekende deal’. Eind december 2015 gaf de manager communication van UTS op Curaçao hierover nog een officieel persbericht uit: ,,UTS werd onlangs op de hoogte gesteld door de partij die Uniqa in Suriname kocht dat zij onder de getekende overeenkomst uit willen. UTS zal hier onder geen beding mee instemmen en neemt alle juridische stappen om te garanderen dat aan de getekende overeenkomst wordt voldaan.”
UTS stelt dat de deal medio 2015 is ondertekend, waarna United Telecommunications Services naar eigen zeggen alles heeft gedaan om op grond van het contract de operatie in Suriname te beëindigen. Zoals het overzetten van de nummers naar de koper (Digicel), het ontslag van het personeel en het stopzetten van de activiteiten. ,,UTS heeft voor 100 procent aan de overeenkomst voldaan en rekent erop dat de tegenpartij hetzelfde doet.” Aldus de persverklaring toen.
Achter de schermen lijkt intussen een felle strijd te worden uitgevochten. Tussen UTS (Curaçao) en Digicel, maar ook tussen UTS en enkele minderheidsaandeelhouders in Intelsur. Wat medio vorig jaar echter ‘verkocht’ is, betreft niet zozeer de werkmaatschappij Intelsur/Uniqa, maar de holding UTS Suriname. Naar verluidt voor een bedrag van 5 miljoen Amerikaanse dollars.
ADletters logo


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).