Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Maduro & Curiel’s Bank (MCB) trakteert de bevolking in het kader van haar 100-jarig bestaan op drie gratis dagen van het festival Kantadó Mayó. De eerste drie dagen van het festival op 1, 2, en 3 maart zijn gratis te bezoeken. Voor de laatste dag, 5 maart moet wel betaald worden.


In een toelichting schrijft de MCB een bijdrage te willen leveren aan het behoud van de lokale cultuur. Het Seú-feest is niet alleen de grote ‘marcha’ die op 28 maart plaatsvindt. Het gaat de bank ook om alle activiteiten rondom het feest. Zoals ‘Maramentu di lensu’, ‘Wela seú’, ‘Marcha Grandi di Seú’ en de ‘Marcha di Bándabou’.
De waarde van de eigen cultuur wordt van de ene op de andere generatie overgedragen, zo schrijft de bank. Ieder jaar nemen veel jongeren deel aan het festival en laten daar andere van hun talent en creativiteit en genieten. De MCB verklaart blij te zijn dat de Fundashon Seú Kòrsou hard werkt om de lokale cultuur levend te houden.
De bank nodigt iedereen uit om de naar het festival te komen dat aan de Scharloo-kade wordt gehouden. De eerste activiteit, Maramentu di lensu, vindt op 28 februari bij Rust en Burgh plaats. Het festival Kantadó Mayo wordt op 1, 2, 3, en 5 maart gehouden. Op 12 maart wordt de Reina di Seú gekozen bij het Museo di Kòrsou, terwijl op 20 maart de Elekshon Wela Seú plaatsvindt bij Rust en Burgh.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).