Curaçao Tourist Board (CTB) presenteerde gisteren de gedetailleerde cijfers voor het toerisme in 2015. Zoals eerder gemeld was er een groei van 4 procent in het aantal bezoekers, maar nam het aantal overnachtingen af. CTB keek ook vooruit naar de verwachtingen voor dit jaar. De toerismesector hoopt de mijlpaal van een half miljoen bezoekers te bereiken. Er wordt een groei van 10 procent verwacht, naar 513.000 verblijfstoeristen. Volgens CTB zullen alle belangrijke markten groeien met een lichte toename van bezoekers uit Nederland (4 procent) en een sterkere groei uit de VS (14 procent) en Venezuela (10 procent). Het bezoek uit Venezuela nam vorig jaar nog sterk af.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).