Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Patrick Kluivert wordt wellicht weer belangrijk voor het Curaçaos elftal. Dit keer zou hij in de running zijn voor de functie als bondscoach van Curaçao. Op de vraag van het Antilliaans Dagblad aan voorzitter van voetbalbond FFK Rignaal ‘Jean’ Francisca of de terugkeer van Kluivert klopt, antwoordt hij: ,,We zijn nog steeds met de onderhandelingen bezig.”
Verdere informatie wil Francisca nog niet geven. Waarover wordt gepraat, is dan ook nog onduidelijk. ,,Als het zo ver is nemen we contact op”, zijn de cryptische woorden van de voetbalvoorman. Wanneer er nieuws komt van het FFK-voetbalfront is eveneens niet bekend.
Kluivert werd bijna een jaar gelden, op 4 maart 2015, gepresenteerd als de man die het Curaçaose elftal moest helpen bij de plaatsing voor het WK 2018 in Rusland. Hij werd toen niet gepresenteerd als bondscoach maar als ‘technisch adviseur’. Alhoewel Curaçao verder kwam dan ooit tevoren, strandde het nationale elftal in de wedstrijden tegen El Salvador. Die werden twee keer verloren.
Medio september nam Kluivert, naar nu blijkt waarschijnlijk voorlopig, afscheid van het Curaçaose elftal. Tijdens een in allerijl bijeengeroepen persconferentie werd toen door Kluivert gezegd dat hij de toekomst openhoudt. Dus ook voor het Curaçaose elftal.
Kluivert heeft in een relatief korte tijd een knappe prestatie neer weten te zetten bij het nationale elftal. Curaçao staat nu op de 148e plek op de internationale Fifa-ranglijst. Voorheen was dat gemiddeld de 163e plaats. Ook heeft hij het elftal aangevuld met verschillende spelers.
Onder Kluivert werden verschillende Curaçaoënaars opgeroepen die in Europa spelen. Veel van deze jongens beschouwden het als een eer om door Kluivert - de man die met Ajax de Champions League wist te winnen, onder meer voor AC Milan en FC Barcelona uitkwam en die als aanvaller in het Nederlands elftal memorabele momenten meemaakte - opgeroepen te worden. Voor de Curaçaose voetballers is de keuze voor het Curaçaose nationaal elftal een definitieve; zij kunnen eenmaal een wedstrijd gevoetbald voor de Curaçaose elf, niet meer in actie komen voor Oranje.
Zo wist hij NAC-aanvallers Felitciano Zschusschen en Elson Hooi, de vleugelaanvaller van het Deense Viborg en FC Twente-speler Daryll Lachman te strikken. Maar ook wist hij de man die in vele ogen kans had gehad op een plekje in het Nederlands elftal, doelman Eloy Room, over te halen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).