Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Voor vragen over ziektes die door muggen worden overgedragen, zoals chikungunya, dengue en zika, heeft de G&Gz (voorheen GGD) een gratis telefoonnummer geopend: 0800-0888.
De overheid heeft het gratis nummer in het leven geroepen om de bevolking beter te informeren en de overdracht van ziektes door muggen te voorkomen. Het nummer is bereikbaar tijdens kantooruren op maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 uur tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.
Behalve via het gratis telefoonnummer geeft het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) informatie op de Facebookpagina GMN TV. Voor klachten, overlast en preventie van muggen kan tijdens de kantooruren gebeld worden naar 4622040 (extensie 867/858) of 9345 (van 8.00 uur tot 17.00 uur). Beide telefoonnummers zijn niet gratis.
Het ministerie van GMN roept een ieder op er alles aan te doen om te voorkomen dat muggen kunnen toeslaan. Zorg dat je niet geprikt wordt en ook dat rond het huis geen spullen liggen waar water kan blijven staan, is het dringende advies.
Stilstaand water, ook al is het een klein plasje, vormt een broedplaats voor muggen. ,,Zonder broedplaatsen geen muggen en zonder muggen geen dengue, chikungunya of zika”, aldus GMN.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.