Willemstad - De vrijwillige reddings organisatie Citro en de kustwacht hebben een zware reddingsoperatie achter de rug. De organisaties waren zaterdagnacht ruim zes en een half uur bezig met het redden van een motorbootje met negen personen aan boord. Uiteindelijk kon iedereen veilig aan wal worden gebracht.
Zaterdagavond om 20.30 uur kreeg de Citro een melding van een open sportboot van 23 voet met negen personen aan boord. Ze lieten weten verdwaald te zijn nabij Hato. In eerste instantie werd ook gemeld dat het vaartuig water maakte en daarom werd er groot alarm geslagen.
Niet alleen de Dick Braakman maar ook de zogenoemde ‘mobile base’ werd opgetrommeld. Citro kreeg van de kustwacht meer informatie: de motorboot was in de middaguren vertrokken vanuit Bonaire naar Curaçao met negen personen aan boord, onder wie drie kinderen. Zeer waarschijnlijk hebben ze de noordkust van Curaçao aangehouden en zijn daardoor verdwaald geraakt op zee.
Pas om 22.15 uur lukte het de kustwacht de positie van de boot te achterhalen. Gezien de harde wind en de daardoor ruwe zee met golven tot vier meter hoog, was de boot moeilijk te vinden. De SuperRhib van de kustwacht heeft de drie kinderen van boord gehaald en overgebracht naar de Dick Braakman. Vlak voor middennacht werden, onder volgens de Citro ‘zeer zware omstandigheden’, door de SuperRhib de andere opvarenden van het vaartuig gehaald. Alleen de kapitein en een andere opvarende bleven aan boord van de boot.
De Dick Braakman begeleidde het bootje, dat tot dat moment op eigen kracht de golven wist te trotseren. Om 1.50 uur viel de motor uit waardoor de Dick Braakman de boot alsnog op sleeptouw moest nemen. Pas rond 3.00 uur in de nacht was de Dick Braakman terug bij de vissershaven en konden de opvarenden weer herenigd worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.