Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De parlementsverkiezingen vinden dit jaar op 30 september plaats. Dat heeft de minister Etienne van der Horst van Bestuurlijke Planning en Dienstverlening tegenover deze krant bevestigd.
De bewindsman wilde geen details over de verkiezingen geven, omdat dat voortaan de taak is van het hoofdstembureau dat geheel is verzelfstandigd. Van der Horst verklaarde nog wel de voorzitter te hebben aangewezen, namelijk Pacheco Römer, die hiervoor de vicevoorzitter van het bureau was. Charles do Rego wordt de nieuwe vicevoorzitter.
Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel partijen aan de verkiezingen mee zullen doen. Sinds de vorige verkiezingen is er een aantal nieuwe partijen opgericht. Onder de nieuwkomers bevinden zich enkele partijen van wie de leiders in het verleden nog aan regeringspartij Pueblo Soberano waren gelieerd. Zoals Partido Pro Kòrsou, de partij die ex-premier Ivar Asjes oprichtte nadat hij als premier door Pueblo Soberano was afgezet. Aubert Wiels, broer van de vermoorde politiek leider Helmin Wiels, zat voorheen in het bestuur van Pueblo Soberano. Na de moord werd het bestuur waar hij deel van uitmaakte, door de leden afgezet. Hierna richtte de broer van Wiels de partij 1 Tim Magno op. De Bonairiaanse tak van de partij deed mee aan de verkiezingen op dat eiland, maar wist geen zetel te behalen. Een andere nieuwkomer is de partij Kousa Promé van ex-minister Rene Rosalia, in het verleden nog minister van Onderwijs voor Pueblo Soberano.
Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang richtte vorig jaar Un Kòrsou Hustu op, zij heeft vanaf de oprichting gezegd mee te zullen doen aan de verkiezingen. Onder de nieuwkomers bevindt zich ook Kòrsou Solidario i Duradero.

ADletters logo


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.