Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Zenitel Caribbean en minister van Justitie Nelson Navarro (PAIS) samen met minister van Financiën José Jardim hebben een vijfjarig contract getekend voor de levering van een nieuwe meldkamer en digitale radiocommunicatie aan het Korps Politie Curaçao (KPC), de brandweer en ambulancedienst. Het contract behelst de levering van een nieuwe gemengde meldkamer en 650 Motorola radio’s en accessoires, alsmede de radioservice en het onderhoud hiervan. Het gaat hierbij om zogeheten ‘mission-critical’ communicatieapparatuur, die gebruik maakt van een speciaal netwerk en altijd functioneert; ook in het geval van grootschalige evenementen of van calamiteiten en rampen.

Met de nieuwe generatie Tetra-radio’s zal het voor de instanties makkelijker worden de radio’s te managen en voor ongewenste personen moeilijker worden het systeem te misbruiken. De digitale radiocommunicatie zal volledig encrypted (versleuteld) worden en gebruikers zullen persoonlijk moeten inloggen om geautoriseerd te worden.
,,Het nieuwe contract bevestigt het vertrouwen van de Curaçaose overheid in Zenitel Caribbean en Chuchubi; het KPC en Zenitel Caribbean hebben altijd goed kunnen samenwerken, en zullen dat ook de komende vijf jaar weer blijven doen”, aldus Bert Schreuders, directeur van Zenitel Caribbean.
Volgens Justus Martens en Erik Baas, partners in het Curaçao Growth Fund (CGF), bevestigt de ondertekening van dit contract ook dat de aankoop door CGF van Zenitel Caribbean ‘een goede beslissing’ is geweest. ,,Wij als nieuwe aandeelhouders van Zenitel zijn erg blij met het wederom in het bedrijf gestelde vertrouwen en zullen zorgen dat dit wordt terugbetaald in de vorm van snelle investeringen in het upgraden van het Chuchubi-netwerk.”
Zenitel Caribbean is regionaal marktleider op het gebied van kritische communicatie en is al meer dan 80 jaar gevestigd op Curaçao en de voormalige Nederlandse Antillen. Het bedrijf opereert onder andere het Tetra Chuchubi-netwerk op zeven eilanden. Zenitel Caribbean heeft 30 personeelsleden, waarvan 20 werkzaam zijn op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).