Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - In het kader van de opkomende zikabedreiging - zeker nu er ook lokaal in ieder geval twee gevallen van besmetting bekend zijn - trekt Stichting Uniek Curaçao aan de bel na een groot stuk natuurgebied te Ronde Klip te hebben ontdekt dat als illegale vuilstortplaats wordt gebruikt.


In een schriftelijke verklaring geeft de stichting aan dat het betreffende terrein recentelijk door de familie Martis is opengesteld als vuilstortplaats. ,,Een groot gedeelte van de bebossing is weggeschaafd of in brand gestoken. Elke dag - ook in het weekend - blijven dumptrucks hun lading storten. Het afval wordt regelmatig in brand gestoken. Steeds vaker wordt er afval gestort langs het hekwerk dat de begrenzing vormt met het terrein van de scouts waar gekampeerd wordt”, aldus Stichting Uniek Curaçao die verder aangeeft dat in de directe omgeving meerdere illegale landfills in gebruik zijn. ,,De toegang tot een weg langs de varkensfokkerij is zelfs illegaal afgesloten met bijbehorende bermen en grond is geconfisqueerd voor illegale afvalstorting tegen betaling.”
De stichting is bezorgder dan normaal door de groeiende bedreiging van het zikavirus. ,,Deze afvalgronden zijn bij uitstek de plaatsen waar de mug - die verantwoordelijk is voor het zikavirus - zal gedijen. De broedplaatsen, meestal in afval waar water in kan blijven staan, zijn massaal in aantal en zijn de oorzaak van een snel groeiende epidemie”, aldus Stichting Uniek Curaçao.
Op social media doet de stichting - ook namens omwonenden en bezoekers - een oproep aan de politie om in te grijpen om zo de kans op een grote broedplaats voor de tijgermug te verminderen.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).