Van een onzer verslaggevers
Willemstad – Volgend jaar wordt tanken opnieuw goedkoper. De benzineprijs gaat met twee cent omlaag van 1,45 gulden nu naar 1,43 gulden per liter vanaf 5 januari. Ook dieselrijders zijn goedkoper uit: zij betalen vanaf de eerste dinsdag in het jaar vijf cent minder, daarmee komt de prijs voor een liter diesel precies op 1 gulden.
De brandstofprijzen blijven maar dalen en daarmee wordt record na record verbroken. December was de goedkoopste maand van 2015 als het gaat om brandstofproducten en naar nu blijkt duikt de prijs nog verder omlaag. Het is de vijfde maand op rij dat de prijzen voor benzine en diesel omlaag gaan.
Dat komt grotendeels overeen met de ontwikkeling op de internationale brandstofmarkt. Deze markt wordt voor een deel beïnvloed door de ontwikkelingen op de oliemarkt. De oliekraan staat wagenwijd open en dat is wereldwijd terug te vinden in de benzineprijzen, ook op Curaçao.
Grote onafhankelijke oliehandelaren verwachten dat de olieprijs zeker niet voor 2017 weer zal gaan stijgen. Bureau Telecommunicatie, Post en Utiliteiten (BTP&U) benadrukte eerder dat dat niet automatisch ook goed nieuws is voor de portemonnee van de Curaçaose consument: ,,De olieprijzen zijn niet één op één te herleiden naar derivaten.”
Het bureau stelt dat niet omdat de een daalt, de ander ook daalt of andersom. ,,Olie en derivaten zijn verschillende producten die ook hun eigen vraag en aanbod kennen die de tarieven per product beïnvloeden. Dus niet omdat men verwacht dat de olieprijzen laag zullen blijven, betekent dit dat de brandstofprijzen laag zullen blijven”, legt BTP&U uit.
De prijzen voor een grote en kleine gasbom, respectievelijk 45 en 9 gulden blijven gelijk. De nieuwe prijs voor benzine, 1,43 gulden en de 1,00 gulden voor een liter diesel zijn vanaf 5 januari 2016 van kracht.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).