Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De opnames voor ‘Double Play’ in buurthuis Otrobanda, waren gisteren net even anders dan de overige draaidagen door de aanwezigheid van Trudy Guda, weduwe van schrijver Frank Martinus Arion, zus Silvia Martinus en dochter Margi Martinus op de set. ‘Double Play’ is de verfilming van de roman ‘Dubbelspel‘ uit 1973 van Frank Martinus Arion.

Dochter Margi Martinus figureerde in een van de scènes. De zus en de weduwe van de schrijver waren op uitnodiging van producer Gregory Elias naar de set gekomen. ,,Ik ontmoette op de set de acteurs die de rol van Nora en Chamon spelen. De ontmoeting met de filmploeg was mooi en emotioneel, iedereen huilde vanwege de symboliek. Regisseur Ernest Dickerson en producer Lisa Cortes begonnen op de sterfdag van Frank aan de pre-production hier op het eiland. De laatste draaidag van ‘Double Play’ valt op de geboortedag van Frank,” aldus Guda tegenover deze krant. ,,Er was ook een lokale acteur die een rol in de scène had. Ik complimenteerde hem met zijn spel en hij antwoordde: ,,Ik heb het voor Frank gedaan.”
Het viel Guda op dat alle medewerkers aan de film enthousiast zijn. ,,Het is een ongelooflijk moedige stap van de producers om een eiland als middelpunt van de film te nemen, iedereen werkt heel goed mee.” De opnames verliepen volgens de partner van de schrijver soepel. De ploeg bestond in de woorden van Guda uit een menigte van mensen van allerlei nationaliteiten die allemaal een eigen taak in het geheel hebben.
Op de set herkende ze gelijk welke scène uit ‘Dubbelspel’ werd opgenomen. ,,In de scène die ik zag, verwondt Chamon een man met een machete. In het boek belandt hij daarvoor in de gevangenis, de rechter oordeelde dat er geen sprake was van noodweer.” Tijdens het bezoek aan de set werd Guda geïnterviewd door filmmaker Angela Roe die samen met filmmaker Selwyn de Windt ‘The making of’ vastlegt. Komende zondag zijn de nabestaanden van de auteur bij de opnames in de kerk van Willibrordus. ,,Ik ben heel benieuwd naar de opnames van het dominospel van de mannen, dat heb ik niet gezien. Frank zei altijd dat de acteurs de gevoelens en gedachten van de mannen tijdens het spel heel goed moeten uitdrukken. Die opnames zou ik wel willen zien, om te kijken hoe de acteurs bijvoorbeeld met de dominostenen slaan. Ik heb er vertrouwen in, de acteurs komen overtuigend over, het komt zeker goed.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.