Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het superjacht Tatoosh is aangemeerd. Gisteren legde de boot aan bij de Kleine Werf. Met een lengte van 92,40 meter en vijf verdiepingen staat het op de 43e plek van grootste superjachten ter wereld.


Het waaide gisteren behoorlijk, maar, zo laat de Curaçao Pilots Organization weten via de sociale media, de boot is veilig aangemeerd op zijn ligplaats. Pilot Jan Geerings zorgde ervoor dat het enorme drijvende gevaarte gisteren goed op zijn plek kwam te liggen.
Eigenaar van het superjacht is Paul Allen, de medeoprichter van Microsoft. Hij zou er in 2001 naar verluidt 100 miljoen dollar voor hebben neergeteld. De Tatoosh heeft vijf verdiepingen en onder meer een zwembad met verstelbare bodem en een bioscoop aan boord. Ook is er ruimte voor twee helikopters. Op het vaartuig, dat vaart onder de vlag van de Kaaimaneilanden, is er plek voor 35 man personeel.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).