Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er is fikse schade na de zware onweersbui die zaterdag in de loop van de ochtend over het eiland trok; wegen zijn door de grote hoeveelheden neerslag weggeslagen en deels onbegaanbaar geworden.

Blikseminslagen zorgden voor onder meer een beschadigd vliegtuig van Insel Air en een tijdelijk kapotte radar van de Meteo. Uit voorzorg werd het Advent ziekenhuis geëvacueerd.
Er is binnen een paar uur tijd ruim vijftien centimeter regen gevallen op verschillende delen van het eiland. Vooral Bándabou werd tijdens de bui, waar de Meteo code rood voor uitgaf, zwaar getroffen. Bij Colonia, Seru Grandi en Pannekoek werd 150 millimeter neerslag gemeten, terwijl aan de oostelijke kant van het eiland slechts 15 millimeter viel.
Door die zware neerslag werd een groot deel van de weg naar Coral Estate weggeslagen. Ook bij Tera Kòrá kwam het water met bakken uit de hemel wat zorgde voor een gedeeltelijk onbegaanbare weg. Voor de code rood, die op zaterdagochtend 10.00 uur werd uitgegeven, werden deze plaatselijke overstromingen en kleine aardsverschuivingen genoemd als verwachte effecten.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).