Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ‘Samen tegen geweld’ is dit jaar het thema van de ‘Orange Campaign’ van Seda.

 

sedageweld2

Seda is het centrum voor de ontwikkeling van vrouwen. Naar aanleiding van de Internationale Dag ter Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, morgen, organiseert Seda ook dit jaar weer voorlichtingsbijeenkomsten voor jongeren.

Op verzoek van de deelnemers van vorig jaar zal Seda dit jaar extra aandacht besteden aan de ‘oriëntatie en kennis wat betreft het geslacht’. Zowel meisjes als jongens hebben aangegeven dat ze onbekend zijn met de sociale verschillen tussen beide geslachten wat betreft vriendschappen en relaties.
Morgen zal Seda voor 250 jongeren van verschillende scholen en universiteiten voorlichtingen en debatten organiseren. Vooral de sociale verschillen tussen de man en vrouw in onze cultuur, familie en geschiedenis zullen behandeld worden.
Seda roept ook andere mensen op deel te nemen aan de ‘Orange Campaign’, door middel van bijvoorbeeld oranje vlaggen in de auto of in huis. Op de sociale media kunnen er berichten gedeeld worden omtrent dit onderwerp met hashtag #OrangeTheWorld #Curaçao. De campagne loopt van 25 november tot 10 december. Curaçao zal met deze campagne een vuist maken tegen geweld, aldus Seda.
De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats van 8.00 tot 12.30 uur, te ‘Sentro pa edukashon holistiko Familiar’ aan de Rooseveltweg 310.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.