Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De maand november is officieel uitgeroepen tot maand ter voorkoming van relationeel geweld. Demissionair minister van Justitie Nelson Navarro heeft gisteren een proclamatie ondertekend, waardoor dit is vastgelegd.


Officier van justitie Monique Dennaoui is daar blij mee, maar zei dat het eigenlijk geen dag was om te vieren.
,,Het zou niet nodig moeten zijn om aandacht te schenken aan geweld binnen het gezin of tussen partners. Maar de werkelijkheid is anders.” Dennaoui is projectleider voor de maand tegen relationeel geweld, die het Openbaar Ministerie (OM) al sinds 2010 samen met de partners in de justitiële keten organiseert onder het motto ‘No Mas No More’.
Onder relationeel geweld wordt niet alleen fysiek geweld gerekend, maar ook stalking en vernieling van eigendommen. ,,In plaats van vreedzaam samen te leven worden we steeds vaker geconfronteerd met geweld.” In de maand november wordt het publiek hiervan bewust gemaakt. Daarom was het gisteren voor Dennaoui toch een historische dag: ,,Een dag waarop we een vuist vormen tegen dit geweld: No Mas No More.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.