Vrijwilligers van Carmabi is het gelukt een derde groene zeeschildpad te voorzien van een zendertje. De zender die op het schild van de schildpad is bevestigd maakt het mogelijk om de omzwervingen van de schildpad te volgen. Het doel is inzicht te krijgen in de migratiepatronen van deze bedreigde zeeschildpadsoort. Twee schildpadden zijn eerder al voorzien van satellietzenders. Tien vrijwilligers van Sea Turtle Conservation Curaçao hebben vorige week vrijdag- en zaterdagnacht wacht gelopen om eventuele nestende schildpadden te vinden. Zaterdagavond hadden ze succes en legde een schildpad eieren.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.