Vrijwilligers van Carmabi is het gelukt een derde groene zeeschildpad te voorzien van een zendertje. De zender die op het schild van de schildpad is bevestigd maakt het mogelijk om de omzwervingen van de schildpad te volgen. Het doel is inzicht te krijgen in de migratiepatronen van deze bedreigde zeeschildpadsoort. Twee schildpadden zijn eerder al voorzien van satellietzenders. Tien vrijwilligers van Sea Turtle Conservation Curaçao hebben vorige week vrijdag- en zaterdagnacht wacht gelopen om eventuele nestende schildpadden te vinden. Zaterdagavond hadden ze succes en legde een schildpad eieren.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).