Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Ride, Swim, Walk & Sail for the Roses vindt volgend jaar op 24 januari plaats.

rideroses

Dat heeft de organisatie gisteren tijdens een persconferentie bij hoofdsponsor Orco Bank, bekendgemaakt. Tijdens deze twaalfde editie, waarbij geld wordt opgehaald voor het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF), verwacht de organisatie wederom tienduizenden deelnemers.
Het PWF zet zich in voor mensen op Curaçao met kanker. Het programma van de twaalfde editie van de Ride is onlangs, op 1 oktober, van start gegaan met de première van de film ‘The Walk’. De organisatie kijkt tevreden terug op deze eerste activiteit: de zaal was tot de laatste stoel toe bezet.
De eerstvolgende activiteit is de Uphill Challenge. Deze wordt voor de tweede keer op de Tafelberg georganiseerd op 7 november van 16.00 uur tot 20.00 uur. Vanwege de vroege carnavalsperiode en diverse activiteiten begin januari 2016 is ervoor gekozen om de Uphill Challenge naar voren te verschuiven. Traditioneel vond de beklimming van de berg een week voor het grootste evenement, The Ride, Swim, Walk & Sail for the Roses plaats. Kooyman is hoofdsponsor van de Uphill Challenge.
Volgens het bestuur is er een trend waarneembaar, waarbij men steeds vaker de sportieve prestatie, dus hoe vaak men de berg op kan, prioriteit geeft boven het werven van fondsen. ,,Uiteraard is de sportieve prestatie belangrijk maar als deze niet gekoppeld wordt aan het werven van fondsen dan missen wij ons doel. Het gaat om het werven van geld, daar organiseren we nu juist de Uphill Challenge voor”, aldus de organisatie.
De Ride, Swim, Walk & Sail for the Roses vindt dus op 24 januari 2016 plaats. Ook is er opnieuw het onderdeel ‘Spinergy for the Roses’. Daarbij kunnen bedrijven tegen elkaar spinnen en de sportieve prestaties koppelen aan het werven van fondsen. De organisatie houdt vast aan de verschillende routes en zal alleen uitzonderingen maken als de verkeersveiligheid dit vereist of als er door werkzaamheden aan de wegen, de wandelaars en fietsers omgeleid moeten worden. De Sail voor de Roses die begin dit jaar voor het eerst werd gehouden, was volgens het bestuur een succes en is nu een vast onderdeel van de activiteiten die jaarlijks georganiseerd worden.
,,Wij hopen dat de constant stijgende lijn in de opbrengsten van Stichting Ride for the Roses Curaçao zich ook deze editie voortzet. De fondsen maken het uitwerken en uitrollen van een groot deel van de plannen van het Prinses Wilhelmina Fonds ieder jaar weer opnieuw mogelijk. Als we de opbrengsten dit jaar weer kunnen evenaren, dan zijn wij al tevreden, want het betekent dat steeds meer mensen een kans krijgen om deze oneerlijke strijd te winnen. Ons doel is uiteindelijk dat men niet meer hoeft te overlijden aan de ziekte kanker, het is nog een lange weg maar wij gaan er voor”, aldus Frans Heiligers namens de stichting.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.