Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Een delegatie van de Kustwacht in het Caribisch gebied heeft eerder deze week, op 5 en 6 oktober, een bezoek gebracht aan de Venezolaanse kustwacht te Punto Fijo.

oefeningvenez

Het bezoek diende onder andere ter voorbereiding op een grote, gezamenlijke oefening van beide kustwachten die later dit jaar plaats zal vinden.
Tijdens deze oefening zullen onder andere Search and Rescue-acties, gewondentransport, slepen en brandbestrijding geoefend worden. Aan de oefening zullen zowel varende als vliegende eenheden deelnemen die opereren tussen de Benedenwindse Eilanden en Venezuela. De basis voor de oefeningen is een samenwerkingsovereenkomst uit 1997 tussen beide organisaties. Hierdoor is het, als naaste buren, mogelijk elkaar te ondersteunen in geval van een scheeps- of vliegtuigongeval


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.