Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er zullen 134 sociale woningen op Curaçao gebouwd gaan worden het komende jaar, bestemd voor mensen met een minimumloon van 1.400 gulden of minder.

De huur van deze woningen komt tussen de 100 en 250 gulden per maand te liggen.
Dat maakten ministers Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning gistermiddag gezamenlijk bekend tijdens de persconferentie van de Raad van Ministers in Fort Amsterdam. ,,Er is een grote groep in de samenleving die niet meer dan het minimumloon verdient. De hoge huren op het eiland kunnen zij niet betalen. Daarom komen we nu gezamenlijk met deze sociale woningen, waarvoor SOAW 14 miljoen gulden uittrekt”, aldus Larmonie-Cecilia.
Het ministerie van VVRP heeft terrein beschikbaar gesteld en investeert 7 miljoen gulden om deze terreinen bouwrijp te maken, aldus Camelia-Romer. ,,Dit project is een voorbeeld van goede samenwerking tussen de ambtenaren van de twee ministeries, Fundashon Kas Popular en ook minister José Jardim van Financiën heeft ons bijgestaan om de financiële structuur goed te krijgen van dit project.”
Naast het realiseren van de sociale woningbouw zorgt SOAW ook voor een begeleidingstraject voor de families die in de woningen zullen komen, onder meer over onderhoud van de woningen. ,,Daarnaast trekken we 1 miljoen gulden uit voor de infrastructuur voor de woningen.”
In oktober wordt begonnen met de bouw van de eerste woningen bij Tera Kòrá en Sapateer, die in mei 2016 opgeleverd zullen worden. In november wordt begonnen met de bouw van woningen bij Montaña die in juni volgend jaar worden opgeleverd, zo is de planning volgens minister Camelia-Romer. In Barber beginnen de bouwwerkzaamheden in december, waar zo’n dertig woningen gebouwd gaan worden, evenals in Sapateer waar de werkzaamheden in maart volgend jaar beginnen. Tot slot zal in juli volgend jaar begonnen worden met de bouw van 28 woningen in Bonam, die in april 2017 opgeleverd worden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.