Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Dutch Caribbean Management Consultancy (DMC) heeft dinsdag het boek ‘Een blik op Curaçaos cultureel erfgoed, Kas di Kunuku’, gepresenteerd. Het boek werd diezelfde dag gedoopt door minister Irene Dick (PS) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en Gibi Bacilio, de directeur van Kas di Kultura, respectievelijk de ‘madrina’ en ‘padrino’ van het boek.


De derde fase van het project is opgepakt door Deveny Saris, momenteel stagiaire bij DMC. Sinds gisteren is het boek verkrijgbaar in alle boekhandels. Bij algemeen directeur van DMC, Melinda Whyte, en haar dochter Anne-Clair van Alstede speelde sinds lange tijd de gedachte om aandacht te schenken aan kunuku-huizen en hun bewoners als onderdeel van het Curaçaose cultureel erfgoed. Daarom hebben Martje Haverkamp en Danny Laarman in het kader van hun stage bij DMC vele prachtige kunuku-huizen op de foto gezet. Ook hebben zij diverse interviews met de bewoners afgenomen, om het sociale aspect via bijzondere verhalen weer te geven. Fieke Vloedgraven en Mavis Narain hebben de stagiaires gedurende hun stage begeleid.
Jaarlijks biedt DMC aan zowel buitenlandse als lokale stagiaires de kans op een unieke stageplaats. Met dit project is aan de stagiaires een prachtige leerschool op het gebied van de bedrijfsvoering van een eigen project geboden. Bovendien heeft Curaçao er een visitekaartje bij in de vorm van dit prachtige boek. Kunuku-huizen, enkele van deze historische gebouwen, beter ‘kleine monumenten’ te noemen, dateren al vanaf het einde van de 17e eeuw. Beïnvloed door Afrikaanse architectuur uit die tijd en de architectuur van de oorspronkelijke bevolking, bouwden arbeiders hun eigen huis van onder andere takken, leem en maisbladeren: qua materiaal en bouw het meest geschikte huis voor het Curaçaose klimaat. ,,Met ‘Een blik op Curaçao cultureel erfgoed, Kas di Kunuku’ willen wij aandacht vragen voor dit deel van het Curaçaose cultureel erfgoed, dat voor een groot deel nog in prachtige staat verkeert”, aldus DMC in een persbericht.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.