Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Den Haag – De 34-jarige Curaçaoënaar Robertico ‘Tico’ Inesia is gisteren op de Nederlandse Nationale Opsporingslijst geplaatst. De politie is naar hem op zoek omdat hij wordt verdacht van de moord op de 31-jarige, eveneens van Curaçao afkomstige, Jursley Cijntje.


Sinds de fatale schietpartij op zaterdag 11 juli in de Haagse Herenstraat ontbreekt van Inesia ieder spoor. De Nederlandse politie: ,,Hij lijkt sinds 11 juli spoorloos. Hij is geboren op 20 april 1981, is 1,82 meter lang en zijn bijnaam is Tico. Hij is afkomstig van Curaçao en heeft daar nog steeds contacten. Hij is vuurwapengevaarlijk, benader hem dus niet zelf.” Inesia is te herkennen aan de opvallende tatoeage die zijn hele rechterarm bedekt.
De politie is behalve naar Inesia ook op zoek naar getuigen van het schietincident die nog niet met de politie hebben gesproken. Daarnaast willen ze dat een ieder die hem na die zaterdagochtend nog heeft gezien of gesproken, zich meldt bij de politie. De mogelijke schutter zou zich ook op Curaçao kunnen bevinden. De politie doet dan ook een beroep op iedereen op het eiland om ook naar hem uit te kijken.
De schietpartij vond in de vroege ochtend van zaterdag 11 juli plaats in het centrum van Den Haag. Twee mannen werden daar na een ruzie in een café opgewacht en beschoten. Een van hen, de 31-jarige Jursley Cijntje uit Curaçao, overleefde de schietpartij niet. De andere man werd met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. In de periode na de fatale schietpartij wist de politie in Den Haag al twee mannen en een vrouw aan te houden, maar van de vermoedelijke schutter - Roberto ‘Tico’ Inesia - ontbreekt tot op de dag van vandaag nog ieder spoor.
Mensen op Curaçao die informatie hebben, wordt dringend verzocht te bellen met 917 of anoniem op nummer 108. In Nederland is de politie te bereiken via 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).