Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Markelo - In het Twentse Markelo zijn gisteren de laatste bomen gepland van het Koninkrijksbos.

De Gevolmachtigde minister van Curaçao, Marvelyne Wiels, de Gevolmachtigde minister van Aruba, Alfonso Boekhoudt, en Josianne Fleming-Artsen van Sint Maarten waren daarbij aanwezig en planten samen met kinderen deze bomen.
Dat gebeurde in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. De ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders planten vijftien koningslinden in een cirkel. Dit staat symbool voor het Koninkrijk: 12 provincies en 3 eilanden.
Een van de kinderen die de Gevolmachtigde minister van Curaçao heeft geholpen met het planten, is de Curaçaose Kianna Texeira Fernandes. Behalve het vieren van 200 jaar Koninkrijk, vierde zij gisteren ook haar verjaardag.
Het Koninkrijksbos bestaat uit 200 bomen die door 200 kinderen uit het hele Koninkrijk zijn aangeplant. Kinderen, uit alle provincies maar ook kinderen met wortels in Sint Maarten, Aruba of Curaçao. Deze bomen zijn geplant in de vorm van een wimpel.
Deze 200 kinderen zijn de winnaars van de schilderwedstrijd ‘schilderen voor een Virtueel Koningsbos’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).