Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf 1 oktober gaat Plasa Bieu op de schop. Dat laat minister Stanley Palm (PAIS) van Economische Ontwikkeling desgevraagd weten.

De hele eetgelegenheid wordt gedurende de verbouwing verplaatst naar Marshe Nobo.
De zes locaties waar eten gekookt en geserveerd wordt, verplaatsen dan ook naar dit gebouw. Door middel van borden zullen bezoekers van Plasa Bieu worden verwezen naar de tijdelijke locatie, laat Palm weten. De verbouwing moet binnen zes maanden zijn afgerond.
In april stelden de huurders van Plasa Bieu nog dat het qua hygiëne veel beter kan. De voormalige markthal is zowel onder de lokale bevolking als onder toeristen populair vanwege de lokale gerechten. Volgens de huurders hebben ze regelmatig te maken met ongedierte, maar hebben ze ook last van kapotte vloeren en ventilatie.
Begin december vorig jaar kondigde Palm de facelift aan van de overdekte hal in een Statenvergadering. Ook hij stelde dat er een onhygiënische situatie heerste bij de eetgelegenheid. Palm toen: ,,We gaan hierin investeren om een aangenamer product te maken voor zowel de lokale bevolking als voor de toeristen die hier willen eten.”
Plasa Bieu wordt door Fundashon Marshe beheerd. Deze stichting valt op haar beurt weer onder het ministerie van Palm: Economische Ontwikkeling. Daarnaast beheert Fundashon Marshe ook Marshe Nobo en het plein voor het gebouw van Landsloterij in Otrobanda.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.