Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Technisch adviseur Patrick Kluivert heeft gisteren afscheid genomen van het Curaçaos voetbalelftal.

Tijdens in een allerijl belegde persconferentie gisterochtend door de Curaçaose voetbalbond (FFK) maakte Kluivert zijn beslissing bekend.
Het was al langer duidelijk dat Kluivert vrijblijvend in het WK-avontuur stond. Hij wilde kijken hoever hij met de Curaçaose jongens zou komen. Dat avontuur strandde echter in El Salvador waarvan tweemaal werd verloren.
Kluivert heeft in relatief korte tijd - hij werd begin maart voorgesteld als bondscoach -een knappe prestatie weten neer te zetten. Er werd gewonnen van Montserrat en Cuba. Zo staat Curaçao nu op de 148e plek op de internationale Fifa-ranglijst. Voorheen was dat een gemiddelde 163e plek. Ook heeft hij het elftal aangevuld met verschillende spelers.
Onder Kluivert werden verschillende Curaçaoënaars opgeroepen die in Nederland spelen. Veel van deze jongens beschouwden het als een eer om door Kluivert, de man die met Ajax de Champions League wist te winnen, onder meer voor AC Milan en FC Barcelona uitkwam en die als aanvaller in het Nederlands elftal memorabele momenten meemaakte, opgeroepen te worden. Voor de Curaçaose voetballers is de keuze voor het Curaçaose nationaal elftal een definitieve; zij kunnen eenmaal een wedstrijd gevoetbald voor de Curaçaose elf niet meer in actie komen voor Oranje.
Zo wist hij NAC-aanvallers Felitciano Zschusschen en Elson Hooi, de vleugelaanvaller van het Deense Viborg en FC Twente-speler Daryll Lachman te strikken. Maar ook wist hij de man die in vele ogen kans had gehad op een plekje in het Nederlands elftal, doelman Eloy Room over te halen.
Of Kluivert bij een volgend groot toernooi weer in beeld komt bij het Curaçaos elftal is niet duidelijk. De voormalig technisch adviseur - die door iedereen gemakshalve bondscoach werd genoemd - houdt de toekomst open.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).