Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In een uitgebreide reactie verdedigt Alex Rosaria, de leider van coalitiepartij PAIS, zijn keuzes van de afgelopen maanden en vooral die van afgelopen donderdag om de motie van wantrouwen tegen Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) niet te steunen.


Deze motie kwam donderdagavond op tafel en werd met een meerderheid aan stemmen, waaronder die van PAIS, afgewezen. Dit leidde binnen de gemeenschap en vooral op social media tot grote verontwaardiging waarbij Rosaria ervan beschuldigd werd niet 'shouru proof' te zijn; een woord die de politiek leider zelf heeft verzonnen en vaak gebruikt.
In zijn reactie verdedigt Rosaria zich door te stellen geen middelen in handen te hebben om mensen van andere politieke partijen die zich misdragen of de wet overtreden weg te sturen. Rosaria vindt dat dat aan de desbetreffende partijen is om te doen en dat hij alleen verantwoordelijk is voor zijn eigen mensen.
Als voorbeeld haalt hij een casus aan waarbij een commissaris van zijn eigen partij een handeling verrichtte die niet juist was en vervolgens door PAIS werd verzocht af te treden. Rosaria verwijst hier naar Marin van Eps, het bestuurslid van CTDF, dat onlangs is afgetreden. ,,Maar”, zo zegt Rosaria: ,,Een commissaris van een andere partij deed hetzelfde, en hij zit er nog steeds. We kunnen alleen als voorbeeld dienen in het nemen van verantwoordelijkheid. Meer niet.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.