De bestuurder van een omgeslagen jetski is donderdag bij de Bovenwindse Eilanden gered.

jetski

De jetski was vertrokken vanuit Saba richting Sint Maarten en kwam halverwege in de problemen. De motor sloeg af en de jetski dreigde te zinken. Zowel de Franse als Nederlandse kustwacht, de Koninklijke Marine en de Search and Rescue Foundation rukten uit om assistentie te verlenen. De opvarende van de jetski was moeilijk te vinden, omdat hij een donker zwemvest aanhad. Toch wist een vliegtuig van de Fransen hem te vinden en even later werd hij aan boord van de Franse kustwacht genomen. Later is hij overgedragen aan de bemanning van de SuperRhib van de Kustwacht Caribisch Gebied. De marine heeft de jetski op sleeptouw genomen. 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.