Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De brandweer heeft twee snorkelaars van rond de 30 jaar uit het water gered nadat de mannen door de ruwe golven iedere keer tegen rotsen aan geslingerd werden.

snorkelaars

Dat heeft piketofficier André Monart van de brandweer tegenover deze krant verklaard.
,,Wij kregen afgelopen zondag omstreeks 16.30 uur te horen dat er snorkelaars bij Coral Cliff in de problemen waren geraakt door de ruwe zee. Het lukte de mannen niet om tegen de rotsen op te klauteren en zo weer aan land te komen. Buurtbewoners hadden een ladder in het water laten zakken, maar de mannen konden nog steeds niet naar boven komen”, zo legt Monart uit.
De brandweer was met zes man ter plaatse om hulp te bieden. Twee brandweermannen werden in het water gelaten nadat ze zich in een veiligheidsharnas hadden gehesen. De ladder werd door de brandweerlieden stevig vastgemaakt. ,,De twee snorkelaars werden een voor een aan het veiligheidsharnas vastgehaakt. Zo werden de mannen een voor een naar boven aan het land gehaald”, aldus de piketofficier.
De reddingsactie duurde ongeveer een half uur. De snorkelaars kwamen met de schrik vrij. Ze hadden wel wat schrammen en snijwonden opgelopen van de keren dat de golven hen tegen de rots aanduwden. ,,Het was die dag beslist geen weer om te gaan snorkelen, de zee was ruw en er stond een vrij stevige wind”, zo legt Monart uit. De politie was ook ter plaatse maar was zelf niet actief betrokken bij de reddingsactie. Nadat de snorkelaars weer veilig aan land waren, werden zij door de agenten uitgehoord over hun snorkelavontuur, aldus de piketofficier.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).