De elektriciteits- en watercentrale bij Mundo Nobo wordt in augustus ontmanteld.

 

Dat heeft Aqualectra bekendgemaakt. Het ontmantelingsproces gaat twee jaar duren. Belangstellenden krijgen binnenkort de kans om de installatie te bezoeken en foto’s ervan te maken. De installatie dateert uit 1948, toen werd er alleen nog water geproduceerd. In 1957 werd begonnen met de productie van elektriciteit en het ontzilten van het water via stoomturbines en verdampers, destijds uniek in de wereld. Tegenwoordig wordt water via zogeheten ‘reverse osmosis’ geproduceerd bij Mundo Nobo, en de stroom bij Dokweg en Refineria Isla.

 

Foto Aqualectra


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.