Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aqualectra is met een grote controle van water- en elektriciteitsmeters begonnen.
Dat laat de overheids-nv in een persbericht weten. De controle is op 29 juni van start gegaan. Werknemers van Aqualectra en speciaal voor de klus ingehuurde studenten gaan bij alle huishoudens langs. Er wordt gecontroleerd hoe de huidige staat van de meters is en of het nummer ervan en het type wel de juiste zijn. Ter plekke wordt er met een apparaat geprikt op de plek waar de meter is geplaatst, het nummer van de meter en het type ervan wordt geregistreerd. Na deze inventarisatie worden de gegevens vergeleken met de data die bij het bedrijf geregistreerd staan.
Het is de bedoeling dat Aqualectra zicht krijgt of de meter op de juiste plek is geplaatst en ook of het op de naam van de juiste gebruiker staat geregistreerd. De studenten hebben een andere taak bij het onderzoek dan de werknemers van Aqualectra die maandelijks het verbruik meten en registreren. Consumenten kunnen in het kader van de controle twee keer door de controleurs van Aqualectra bezocht worden. De studenten moeten bij zowel de water- als de elektriciteitsmeter kunnen. Dat betekent dat zij soms in de tuin of in het huis moeten zijn om hun werk te doen.
De verwachting is dat de werkzaamheden twee maanden in beslag nemen. De studenten die de gegevens verzamelen, dragen een pet en een vest van Aqualectra. Ook hebben zij een badge van de nv. Zij maken van hun eigen transport gebruik voor het onderzoek. De eerste wijken die gecontroleerd worden zijn Oostpunt, Seru Grandi, Spaanse Water, Montaña Rey. Kwartje, Koraal Partier. Montaña Abou en Rooi Santu.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van DE TELEGRAAF
Telegraaf

Het ANTILLIAANS DAGBLAD is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).