Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het is het einde van het Taams-tijdperk. Gisteren was de laatste werkdag voor het personeel van de Kliniek Dr. J. Taams. De allerlaatste patiënten werden al op 26 juni verpleegd. Wat er nu gaat gebeuren met de werknemers is, nog altijd, onzeker.

taams

Het faillissement van de Taams Kliniek zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort worden aangevraagd door bewindvoerder Paul van de Laarschot. De kliniek staat al langere tijd onder surseance van betaling. Het personeel zal zich dan binnenkort moeten melden bij de curator. Dat laat Johnsel Djaoen, voorzitter van de bond voor verpleegkundig personeel CBV, desgevraagd weten.
De medewerkers haalden gisteren papieren, zoals hun loonstrookje en andere administratieve zaken, op bij hun oude werkgever. Bij TeleCuraçao stellen zij verdrietig te zijn, omdat de verhoudingen onderling voelden als familie. Ook was een aantal van de werknemers al lange tijd in dienst bij de kliniek. ,,Het is moeilijk om iets te zien opbloeien en daarna te zien afsterven”, was een van de reacties.
De kliniek is gekocht door het Advent Ziekenhuis, dat er een tweede vestiging van wil maken. Sommigen personeelsleden zullen, zo verwacht Djaoen, weer aan de slag kunnen bij ‘Advent 2’. Het is daarbij nog steeds niet duidelijk of het personeel opnieuw moet solliciteren of dat ze voorrang krijgen bij de nieuwe vestiging. ,,Het is triest dat het tot zo’n einde heeft moeten komen”, stelt hij.
Advent werd de nieuwe eigenaar van het onroerend goed tijdens de veiling van het in grote financiële problemen geraakte Taams. Nog voor en tijdens de openbare verkoop gingen de directie en bewindvoerder Paul van de Laarschot van Taams ervan uit dat de vergunning van de kliniek waarde had. Maar de volgende dag konden zij in de krant lezen dat Advent de toezegging heeft voor een vergunning voor een tweede locatie; naast Groot Davelaar (Advent 1), te Damacor (Advent 2).


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).